Mandag d. 08. 10. 2018

Holstebro Filmklub 2018

Historien om dameskrædderen Reynold Woodcock og hans unge muse Alma handler om magtudøvelse. Han er Londons fornemste dameskrædder. Han klæder de adelige kvinder kongeligt på, en gammeldags tøjkunstner, der hylder de bedste materialer og det mest udsøgte håndværk og afkræver sine grånende sypiger nådesløs perfektion. I hans liv har der været en række muser, udskiftet efter brug, og i filmen møder han den unge kvinde af folket Alma, som han i første omgang anser for et nemt objekt for hans vilje og krav om underkastelse, men som viser sig viljestærk og selvbevidst nok til at yde ham modspil. Om en sådan krig på kniven handler denne parforholdsfilm, en af de mere radikale af slagsen. Hvordan forholdet udvikler sig, må man selv se i dette psykologiske drama.

Den skjulte tråd 8/10 18

DEN SKJULTE TRÅD
Phantom Thread
(USA 2017)

Instr:  Paul Thomas Anderson
  Medvk: Daniel Day-Lewis,
Vicky Krieps, Lesley Manville Længde: 130 min.

SCOPE Den Skjulte Tråd
Ekkofilm anmeldelser