Holstebro Filmklub F . 2021

The FAREWELL

Bedstemor Nai Nai i Kina har fået konstateret kræft, men har ikke selv fået det at vide; familien, hvis fleste medlemmer er emigreret, mener, at det er frygten for kræft og ikke kræften selv, som slår folk ihjel. Men de bruger diagnosen som anledning til at samles med bedstemoderen med en nevøs bryllup som påskud. Filmens hovedperson, barnebarnet Billi, hvis forældre udvandrede til New York, har brug for at tage afsked og dukker uanmeldt op ved festen. Historien er set gennem hende og stiller skarpt på den splittende oplevelse at have sine fødder solidt plantet et sted og sine rødder et andet. Det er denne intelligente, grotesk-humoristiske og empatiske familieskildring, som gør filmen til en sjældent nærværende globaliseringshistorie.

f4_plakat

Filmen vises i
 Big Bio
Enghaven 17