Holstebro Filmklub 2021

DEN SORTE JORD

I 1933 ønsker den unge succesrige walisiske reporter Gareth Jones at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten har kunnet gennemføre en så hurtig modernisering af landet og dens hær. I Moskva mødes han med repræsentanter for den udenlandske presse, som er faldet lidt for godt til og nægter at anerkende, at der er problemer udenfor den hovedstad, som de ikke må forlade. Men rejsen bringer ham dog videre til Ukraine, hvor han oplever, hvordan russiske soldater tømmer landet for dets værdier og lader millioner af ukrainere sulte ihjel. (det er visuelt fremstillet: jo længere Jones kommer ud i det ukrainske mareridt, jo mere forsvinder farverne fra billederne, der bliver næsten sort-hvide). Samtidig er russerne på sporet efter dette farlige politiske vidne og vil gøre alt for at bremse ham.
Den egentlige helt i filmen bliver således journalistikken, den der afslører sandheden, hvor ondt den end gør.

F5 plakat

Filmen vises i
 Big Bio
Enghaven 17, Holstebro