Mandag den 18. / 03.  2019

Holstebro Filmklub 2019

Mønsterbryderen Neïla er en ung, kvik fransk-arabisk kvinde, der trods en opvæksti ghettoen er kommet ind på det prestigefyldte jurastudie på et franskuniversitet. Her undervises hun bl.a. af den glimrende professor Pierre Mazard,der nok er dygtig, men også en på mange måder reaktionær provokatør med sexistiske og racistiske holdninger. Efter at have ført sig frem på det groveste overfor Neïla, får han en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op til universitetets prestigefyldte konkurrence i retorik. Filmen handler om kulturkløfter og kommunikation og stiller et væsentligt spørgsmål: Er det den, der har ordet i sin magt, der bestemmer her i samfundet? Det svarer filmen ikke på, men i sin form, der ligner komediens,får den på varm og vittig vis rusket op i begreber som politisk korrekthed både på højre-og venstrefløjen. Der bygges bro mellem to modsætninger, som vi kommer til at holde af på trods deres irriterende forskelligheder og urimelige opførsel, og Daniel Auteuil og Camélia Jordana er uforligneligt spillende.

Ordets Magt 18.3 kl. 15 og 17

ORDETS MAGT

Instruktør:
Yvan Attal

Daniel Auteuil,
Carmélia Jordana og
Yasin Houicha

scope - pressen skrev ..
 ekkofilm anmeldelser
 Moovy.dk anmeldelse

Ordets Magt 18.3 kl. 15 og 17 Ordets Magt 18.3 kl. 15 og 17 Ordets Magt 18.3 kl. 15 og 17

HOLSTEBRO  FILMKLUB foråret 2019