Til forsiden.

Holstebro Filmklub viser

2023:
F4_imgb
DRØMMEMANDEN (Tyskland 2022)
Hovedpersonen er en meget selvstændig, moderne og klog kvinde omkring de 40, som arbejder som arkæologisk forsker på Pergamonmuseet i Berlin. Men midt i sin selvsikre fremtræden, mærker vi hurtigt, at hun også er ensom og seksuelt frustreret med flere kærlighedslig i lasten. Filmen foregår i den nære fremtid uden egentlig meget science-fiction-præg.
En dag tilbydes hun en meget menneskelig mandlig robot, som er konstrueret til hende og også til at kunne tilpasse sig hendes ønsker fremover. Hun er meget skeptisk, men godtager en prøvetid, et samliv med ”ham” på 3 uger.
Selv om man umiddelbart også selv kan være skeptisk over for muligheden for kunstigt at konstruere svaret på ens partner-ønsker, så udvikler filmen sig meget spændende og afslører en filosofisk åbenhed over for, at det måske er muligt at udvikle ”drømmemanden” artificielt. Det er en tankevækkende, velspillet film. Den vandt da også pris for bedste film, instruktion, og bedste hovedrolle ved den tyske German Award uddeling i 2022. På tysk hedder filmen ”Ich bin dein Mensch”, og den titel fortæller mere præcist, hvad filmen egentlig handler om: Hvad vil det sige at være menneske?

Filmen vises i 
Big Bio
Enghaven 17
Holstebro
den 24. januar 2022


Drømmemanden
Tyskland 2022 

Instruktør:
Maria Schrader

Medvirkende:
Maren Eggert og Dan Stevens m.fl.


Længde: 108 min.

  LINKS:
 Se trailer på YouTube
 Filmporten  

F4_img1 F4_img2 F4_img3

HOLSTEBRO  FILMKLUB Foråret 2023