Til forsiden.

Holstebro Filmklub viser

 2023:


F6_imgv1
’Ferskenlunden i Catalonien’ er ikke kun en varm fortælling fra et udfordret landsted, men også et på én gang personligt og ømt portræt af en tæt knyttet familie. Familien Solé fra den landlige flække Alcarràs i Catalonien lever af at dyrke ferskner. Hver sommer samles familien omkring årets ferskenplukning, men denne sommer kan blive den sidste. Landejeren har nye planer for området, og ferskentræerne skal vige pladsen for solcellepaneler. Det skaber splid i den ellers stærkt sammensvejsede familie. Og fremtids udsigterne er dystre, for familiens skøde er aldrig underskrevet, men er gået i arv mundtligt – helt tilbage fra borgerkrigens tid. Filmen vandt Guldbjørnen i Berlin. I jurypræsident M. Night Shyamalans begrundelse nævnes bl.a. de strålende skuespillerpræstationer og filmens evne til at favne familielivet på det store lærred.

Filmen vises i 
Big Bio
Enghaven 17
Holstebro
den 06. marts 2023


Ferskenlunden i
Catalonien

Spanien 2022 

Instruktør:
Carla Simón

Medvirkende:
Jordi Pujol Dolcet , Anna Otin,
og Xénia Roset


Længde: 120 min.

  LINKS:
  Se trailer på YouTube  

F6_img1 F6_img2 F6_img3

Camera Film
’Ferskenlunden i Catalonien’ er ikke kun en varm fortælling fra et udfordret landsted, men også et på én gang personligt og ømt portræt af en tæt knyttet familie. Familien Solé fra den landlige flække Alcarràs i Catalonien lever af at dyrke ferskner. Hver sommer samles familien omkring årets ferskenplukning, men denne sommer kan blive den sidste. Landejeren har nye planer for området, og ferskentræerne skal vige pladsen for solcellepaneler. Det skaber splid i den ellers stærkt sammensvejsede familie. Og fremtidsudsigterne er dystre, for familiens skøde er aldrig underskrevet, men er gået i arv mundtligt – helt tilbage fra borgerkrigens tid. Filmen vandt Guldbjørnen i Berlin. I jurypræsident M. Night Shyamalans begrundelse nævnes bl.a. de strålende skuespillerpræstationer og filmens evne til at favne familielivet på det store lærred.

HOLSTEBRO  FILMKLUB Foråret 2023

Spanske "Ferskenlunden i Catalonien" er en sympatisk forsvarer for den lille og trængte bonde, men den forbliver en unuanceret beskrivelse af arketyper.

Per Juul Carlsen,
Filmanmelder  Kristeligt Dagblad